Nunta in 2017- Superstitiile despre nunta sunt si azi surprinzatoare?

Superstitiile despre nunta sunt si azi prezente si surprinzatoare…De ce? Stii sau nu stii ?

Superstitia la nunta in 2017 :  Aduce ghinion pentru mire sa isi vada mireasa imbracata in rochia de mireasa inainte de inceperea ceremoniei de nunta? Superstitiile despre nunta-le cunoasteti?

Adevarat sau fals?

Nunta cu dar

Originea: În timpuri de demult, atunci când se practicau căsătoriile aranjate, cuplul -viitori miri – nu erau lăsati să se vadă înainte de nunta, deoarece nunta reprezenta o tranzacție -totul era o afacere.

Nunta era o afacere între două familii (romantic, nu?); pe vremuri un tată era mulțumit daca fiica sa urma să se căsătorească cu un bărbat dintr-o familie bogată, care deținea mari averi. Totusi tatal miresei intotdeauna se temea de o anulare a tranzactiei, a nuntii de fapt, evita intalnirea dintre mire si fiica sa; considera important ca mirele sa nu isi vada mireasa si astfel sa nu se poata razgandi si anula nunta ( daca cumva considera ca mireasa nu era pe gustul lui-sau nu il atrageau nurii miresei). Era anulata posibilitatea ca mirele sa intalneasca pe mireasă înainte de nuntă, nu se ajungea la anularea nuntii, onoarea  miresei și a familiei era salvata. Prin urmare, a devenit o tradiție că mirele și mireasa sa nu aibe permisiunea să se întâlnească decat la ceremonia de nuntă, pentru ca mirele sa nu aiba ocazia să-și schimbe părerea si sa anuleze tranzactia- foarte romantic era!
 
Și voalul pe care-l poartă mireasa si care ii ascunde chipul? Scopul său inițial a fost tot menținerea mirelui departe de mireasa lui; mirele nu va afla cum arată mireasa până în ultimul minut posibil, când va fi prea târziu pentru a renunța la tranzacție. Astăzi: deși căsătoriile aranjate nu mai sunt usuale, majoritatea mireselor încă nu doresc ca mirele lor să le vadă înainte de nuntă. Mulți cred că face ziua mai interesantă și mai memorabilă. Cu toate acestea, unele cupluri simt că vor fi mai relaxate dacă se vor vedea reciproc cu doar câteva minute înainte de ceremonie. Bonusul  actual este că vă puteți face fotografiile formale la pre-ceremonia când toată lumea este venita si le veti contempla impreuna dupa ceremonie.

Draga mea mireasa, depinde de tine și mirele tău, daca va supuneti sau nu -superstitiilor. Discuta cu el despre asta, înainte de ziua cea mare, pentru a stabili ce este mai bine pentru voi.

PENTRU  Onoarea  miresei și a familiilor era salvata
CONTRA
 Mirele nu o zarea pe mireasa înainte de nuntă

Leave a Comment

0 Shares
Pin
Share
+1
Tweet